Ravioli z sosem z czerwonej i żółtej papryki
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Kocioł w kuchni (odc.7)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Pierogi i pierożki
- Kuchnia świata:
- Kuchnia włoska
- Ilość osób:
- 4
Przygotowanie:
Składniki
1 opakowanie gotowych ravioli
1 łyżka oliwy z oliwek
1 szklanka rukoli, oczyszczonej
1 szklanka sosu z czerwonej papryki (patrz: oddzielny przepis)
1 szklanka sosu z żółtej papryki (patrz: oddzielny przepis)
Przygotowanie
Ugotuj ravioli według zaleceń na opakowaniu. Postaw rondelek na średnim ogniu. Dodaj oliwę, rozgrzej i podsmaż przez 2 minuty ugotowane ravioli. Dodaj rukolę i wymieszaj, zdejmij z ognia. W oddzielnych rondelkach odgrzej sosy paprykowe. Polej nimi gorący makaron i podawaj od razu.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Pierogi i pierożki
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W