Puree ziemniaczane z creme fraiche
Oceń przepis:
Przygotował:
Anna Olson
- Seria kulinarna:
- Anna Olson: Sezon na świeżość (odc.20)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Przekąski
- Kuchnia świata:
- Kuchnia francuska
- Ilość osób:
- 4
Składniki:
- 700 g młodych ziemniaków
- 1 ząbek czosnku
- pokrojony na plasterki
- 3 łyżki masła
- ¾ szklanki creme fraiche albo pełnotłustej ukwaszonej śmietany
- 1 dymka
- posiekana
- sól i pieprz
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Pokrój ziemniaki na ćwiartki i ugotuj z czosnkiem w osolonym wrzątku (ok. 10 min). Odsącz i włóż z powrotem do garnka. Dodaj masło i rozgnieć ziemniaki widelcem na grudkowate puree. Gdy masło się stopi, dodaj śmietanę i dymkę, mieszając i ciągle rozgniatając ziemniaki. Dopraw do smaku i podawaj.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W