Puree ziemniaczane z creme fraiche

Puree ziemniaczane z creme fraiche
Oceń przepis:
6 ocen Średnia ocena: 4.00

Przygotował:

Anna Olson

Seria kulinarna:
Anna Olson: Sezon na świeżość (odc.20)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski
Kuchnia świata:
Kuchnia francuska
Ilość osób:
4

Składniki:

  • 700 g młodych ziemniaków
  • 1 ząbek czosnku
  • pokrojony na plasterki
  • 3 łyżki masła
  • ¾ szklanki creme fraiche albo pełnotłustej ukwaszonej śmietany
  • 1 dymka
  • posiekana
  • sól i pieprz

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Pokrój ziemniaki na ćwiartki i ugotuj z czosnkiem w osolonym wrzątku (ok. 10 min). Odsącz i włóż z powrotem do garnka. Dodaj masło i rozgnieć ziemniaki widelcem na grudkowate puree. Gdy masło się stopi, dodaj śmietanę i dymkę, mieszając i ciągle rozgniatając ziemniaki. Dopraw do smaku i podawaj.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA