Puree z kasztanów i jabłek
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Jacques Pepin - Dania na szybko (odc.18)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Desery
- Kuchnia świata:
- Kuchnia francuska
- Ilość osób:
- 4
Składniki:
- 1 słoik prażonych jadalnych kasztanów (220 g)( 1 ½ szklanki)
- 1 średnie jabłko (180 g)
- obrane i pokrojone na 2,5 cm kawałki
- ¼ szklanki grubo posiekanej cebuli
- 1 szklanka bulionu z kurczaka
- około ¼ łyżeczki soli (jeśli nie używa się bulionu z kostki rosołowej)
- ¼ łyżeczki świeżo mielonego czarnego pieprzu
- 1 ½ łyżki masła
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Do rondla wrzucić wszystkie składniki oprócz masła. Na ostrym ogniu doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć płomień, przykryć i gotować przez 20 minut. Zdjąć pokrywkę i gotować jeszcze przez 6-8 minut, aby odparować bulion. Powinna zostać ¼ szklanki płynu. Zawartość rondla przełożyć do malaksera. Krótko zmiksować. Dodać masło i utrzeć na gładką masę. Podawać natychmiast lub po schłodzeniu wstawić do lodówki. Przed podaniem podgrzać w kuchence mikrofalowej.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W