Pudding ryżowy z marchewką
Oceń przepis:
Przygotował:
Si King
- Seria kulinarna:
- Kudłacze na motorach: Nie ma jak u mamy (odc.3)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Desery
- Kuchnia świata:
- Kuchnia indyjska
Składniki:
- 1 l mleka
- 6 ziaren zielonego kardamonu
- 60 g jasnych rodzynek
- 60 g ryżu basmati
- 3 łyżeczki deserowe brązowego cukru
- 1 starta marchewka
- mała puszka mleka skondensowanego
- 60 g migdałów
- sparzonych i obranych ze skórki
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Wlać mleko do garnka, włożyć kardamon i rodzynki, gotować na średnim ogniu, mieszając.
Kiedy mleko zacznie wrzeć, wsypać wypłukany ryż i gotować, mieszając, by ryż nie przywarł do garnka.
Dodać cukier, doprowadzić do wrzenia. Kiedy ryż zmięknie i będzie puszysty, dodać startą marchewkę.
Wlać mleko skondensowane. Dodać migdały. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć gaz i gotować na małym ogniu 10-12 minut. Proporcje na 4 osoby.
Kiedy mleko zacznie wrzeć, wsypać wypłukany ryż i gotować, mieszając, by ryż nie przywarł do garnka.
Dodać cukier, doprowadzić do wrzenia. Kiedy ryż zmięknie i będzie puszysty, dodać startą marchewkę.
Wlać mleko skondensowane. Dodać migdały. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć gaz i gotować na małym ogniu 10-12 minut. Proporcje na 4 osoby.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Desery
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W