Grillowana makrela z warzywnym wrapem
Oceń przepis:
Przygotował:
David Gaboriaud
- Seria kulinarna:
- David w Europie 3 (odc. 7)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania z ryb
- Kuchnia świata:
- Kuchnia skandynawska
Składniki:
- 1 makrela, wypatroszona i bez głowy
- 1 fenkuł
- Wrap:
- kilka liści zielonej kapusty
- pół bakłażana pokrojonego w kostkę
- 3-4 rzodkiewki pokrojone na mandolinie
- pół ogórka pokrojonego w pół talarki
- 4 łyżki ciecierzycy
- 4 suszone pomidory, cienko pokrojone
- 1 cebula pokrojona w talarki
- listki mięty
- Dressing:
- 1 jogurt
- 1 łyżeczka ras el hanout lub curry
- sok z połówki limonki
- kilka łyżeczek kawioru z łososia
- oliwa z oliwek
- sól
- pieprz
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Makrela: dopraw makrelę solą i pieprzem. Ponacinaj skórę makreli z obu stron i grilluj
na patelni z obu stron, aż skóra stanie się chrupka i złocista. Odstaw.
Wrap: podsmaż bakłażana na patelni na oliwie z oliwek, dopraw solą i odstaw.
Na liściu kapusty połóż kawałki bakłażana, rzodkiewkę, ogórka, ciecierzycę,
pomidory suszone, cebulę i miętę.
Dressing: wymieszaj jogurt z ras el hanout lub curry, dodaj łyżkę oliwy, dopraw do smaku solą i
pieprzem.
Serwuj grillowaną makrelę z wrapem, polej dressingiem i dodaj trochę kawioru do smaku.
na patelni z obu stron, aż skóra stanie się chrupka i złocista. Odstaw.
Wrap: podsmaż bakłażana na patelni na oliwie z oliwek, dopraw solą i odstaw.
Na liściu kapusty połóż kawałki bakłażana, rzodkiewkę, ogórka, ciecierzycę,
pomidory suszone, cebulę i miętę.
Dressing: wymieszaj jogurt z ras el hanout lub curry, dodaj łyżkę oliwy, dopraw do smaku solą i
pieprzem.
Serwuj grillowaną makrelę z wrapem, polej dressingiem i dodaj trochę kawioru do smaku.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania z ryb
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W