Prażone płatki chili
Oceń przepis:
Przygotował:
Marta Dymek
- Seria kulinarna:
- Zielona rewolucja Marty Dymek w Tajlandii (odc. 1)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegańskie
- Kuchnia świata:
- Kuchnia tajska
Przygotowanie:
Rozgrzać woka lub patelnię. Wsypać do niego całe suszone papryki i prażyć przez około 5 - 10 minut czyli do momentu, aż papryki będą ciemne i rumiane, ale nie czarne.
Uprażone papryczki rozkruszyć w moździerzu lub blenderze i przesypać do słoika. Przechowywać do roku.
Uprażone papryczki rozkruszyć w moździerzu lub blenderze i przesypać do słoika. Przechowywać do roku.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Kuchnia tajska
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W