Pomidorowy kuskus z czarnymi oliwkami i bazylią
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Domowy kucharz (odc.76)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie
- Kuchnia świata:
- Kuchnia marokańska
- Ilość osób:
- 4
Przygotowanie:
Składniki:1 szklanka kuskusu
półtorej szklanki soku pomidorowego
1 puszka ciecierzycy (500g), odcedzonej
½ szklanki oliwek Kalamata, drylowanych i posiekanych
1 pęczek bazylii, cienko pokrojonej
sól i pieprz
Przygotowanie
Wsypać kuskus do średniej wielkości miski. Podgrzać sok pomidorowy, kiedy zacznie wrzeć zalać nim kuskus. Szczelnie przykryć folią, odstawić na 10 minut, aż kuskus będzie miękki. Zdjąć folię, wymieszać widelcem. Dodać ciecierzycę, oliwki, bazylię. Doprawić solą i pieprzem.
© Michael Smith
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W