Polędwica wołowa w sosie piwnym z szalotkami
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Przepisy z Niebiańskiej kuchni (odc. 10)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania mięsne
- Ilość osób:
- 4
Składniki:
- 625 g polędwicy wołowej
- 12 obranych szalotek
- 2 posiekane czerwone cebule
- 1 łyżka przecieru pomidorowego
- 3 obrane ząbki czosnku
- 600 ml ciemnego lekko chmielonego piwa
- 3 gałązki tymianku
- 25 g masła
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 łyżka mąki
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Podsmaż polędwicę z obu stron na oliwie z oliwek i maśle aż zrobi się brązowa. Na tej samej patelni usmaż s
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania mięsne
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W