Podsmażany szpinak z gałką muszkatołową

Podsmażany szpinak z gałką muszkatołową
Oceń przepis:
30 ocen Średnia ocena: 3.60
Seria kulinarna:
Domowy kucharz (odc.71)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski
Ilość osób:
4

Składniki:

  • 2 łyżki masła
  • 1 posiekana cebula
  • 450 g młodego szpinaku
  • 1 łyżka zmielonej gałki muszkatołowej
  • sól i pieprz

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przelicznik produktów
Wybierz produkt


1 szklanka ma pojemność 250 ml

1 łyżka ma pojemność 15 ml

1 łyżeczka ma pojemność 5 ml

Przelicznik wag

jednostka

jednostka
gram
Przelicznik pojemności

jednostka

jednostka
mililitr
Przelicznik temperatur

Przelicznik foremek
Twoja foremka

Foremka z przepisu

Przygotowanie:

Na dużej patelni rozpuścić masło, wrzucić cebulę. Podsmażyć aż zmięknie, dodać szpinak. Zamieszać, smażyć aż zmięknie, dodać gałkę muszkatołową, doprawić solą pieprzem.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA