Placuszki kukurydziane
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Domowy kucharz (odc.66)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie
- Kuchnia świata:
- Kuchnia Ameryki Północnej
- Ilość osób:
- 4
Składniki:
- 3 kolby świeżej kukurydzy
- ziarna oddzielone od rdzenia
- 3 jaja
- 3 łyżki mąki
- 3 łyżki mąki kukurydzianej
- sól i pieprz
- 2 dymki
- pokrojone na cienkie plasterki
- 1 szklanka startego cheddara
- ¼ szklanki oleju roślinnego
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Wymieszać kukurydzę i jaja w dużej misce. Dodać mąkę kukurydzianą i zwykłą, sól i pieprz, dobrze wymieszać. Dodać cebulę i cheddar, zamieszać. Na średnim ogniu podgrzać olej na dużej patelni, nakładać masę łyżką i formować placuszki. Smażyć aż będą rumiane, przekręcić i smażyć z drugiej strony. Podawać z masłem klonowym.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W