Placuszki kukurydziane

Placuszki kukurydziane
Oceń przepis:
18 ocen Średnia ocena: 3.70
Seria kulinarna:
Domowy kucharz (odc.66)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie
Kuchnia świata:
Kuchnia Ameryki Północnej
Ilość osób:
4

Składniki:

  • 3 kolby świeżej kukurydzy
  • ziarna oddzielone od rdzenia
  • 3 jaja
  • 3 łyżki mąki
  • 3 łyżki mąki kukurydzianej
  • sól i pieprz
  • 2 dymki
  • pokrojone na cienkie plasterki
  • 1 szklanka startego cheddara
  • ¼ szklanki oleju roślinnego

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Wymieszać kukurydzę i jaja w dużej misce. Dodać mąkę kukurydzianą i zwykłą, sól i pieprz, dobrze wymieszać. Dodać cebulę i cheddar, zamieszać. Na średnim ogniu podgrzać olej na dużej patelni, nakładać masę łyżką i formować placuszki. Smażyć aż będą rumiane, przekręcić i smażyć z drugiej strony. Podawać z masłem klonowym.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA