Placki owsiano-brzoskwiniowe
Oceń przepis:
Przygotował:
Anna Olson
- Seria kulinarna:
- Anna Olson: Sezon na świeżość (odc.2)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie
- Kuchnia świata:
- Kuchnia Ameryki Północnej
Składniki:
- 1¼ szklanki chudego mleka
- podgrzanego prawie do wrzenia
- 1½ szklanki płatków owsianych (zwykłych
- nie błyskawicznych)
- 2 duże jajka
- rozkłócone
- 1 łyżka oleju roślinnego
- 1/3 szklanki syropu klonowego
- ¼ szklanki pełnoziarnistej mąki pszennej
- 1½ łyżeczki proszku do pieczenia
- ¼ łyżeczki soli
- ¼ łyżeczki mielonego cynamonu
- 1 szklanka obranych i pokrojonych w kostkę brzoskwiń
- ½ szklanki płatków migdałowych
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Zalej płatki owsiane gorącym mlekiem, wymieszaj i odstaw na 15 minut do ostygnięcia. Dodaj jajka, olej i syrop klonowy, zamieszaj. W drugiej misce zmieszaj mąkę z proszkiem do pieczenia, solą i cynamonem. Wymieszaj sypkie składniki z namoczonymi w mleku płatkami. Dodaj brzoskwinie i płatki migdałowe. Rozgrzej dużą płaską patelnię na średnim ogniu i lekko natłuść. Nakładaj duże łyżki ciasta, delikatnie spłaszczając. Smaż, aż się zrumienią z każdej strony (3 minuty z jednej i 2 minuty z drugiej strony). Podawaj na gorąco albo w temperaturze pokojowej.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W