Pierś z kaczki w musztardzie pełnoziarnistej z gnocchi
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Domowy kucharz (odc. 13)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania mięsne
- Kuchnia świata:
- Kuchnia międzynarodowa
- Ilość osób:
- 4
Składniki:
- pierś z kaczki
- 2 łyżki suszonego tymianku
- 4 łyżki musztardy pełnoziarnistej
- 1 łyżka jasnego sosu sojowego
- 2 piersi z kaczki
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Wymieszaj tymianek, musztardę i sos sojowy w torebce strunowej. Wrzuć do niej piersi kaczki i natrzyj je dokładnie przyprawami. Wstaw torebkę do lodówki na 30 minut. Następnie wyjmij piersi z torebki i natnij skórę pod kątem, co jakieś 2,5 cm. Obróć piersi o 90° i znowu natnij pod tym samym kątem. W ten sposób powstanie ładna kratka, a piesi się nie skurczą w czasie smażenia. Postaw patelnie na sporym ogniu i mocno rozgrzej. Połóż na niej piersi, skórą do dołu. Smaż przez jakieś 10 minut, a następnie odwróć i smaż przez 3-5 minut. Piersi powinny być średnio wysmażone. Pozwól odpocząć z 15 minut w ciepłym miejscu, żeby soki równomiernie rozeszły się po mięsie.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania mięsne
Kuchnia międzynarodowa
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W