Pieczony w całości nagład z groszkiem, boczkiem oraz sosem tymiankowym
Oceń przepis:
Przygotował:
Gary Rhodes
- Seria kulinarna:
- Gary Rhodes za stołem (odc.4)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania z ryb
Składniki:
- 1 cały nagład
- mąka doprawiona solą i pieprzem (do obtoczenia)
- olej do smażenia
- kilka kawałków masła
- 6 plastrów bekonu lub boczku
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Rozgrzej piekarnik do 190°C. W sklepie rybnym poproś, żeby ekspedient wykroił skrzela, przyciął płetwy i ogon. Skóra, która została po obu stronach, będzie chroniła soczyste mięso. Nie usuwaj ości. Całą rybę obtocz w mące doprawionej solą i pieprzem. Rozgrzej patelnię, wlej olej, połóż rybę. Gdy się przysmaży po obu stronach, ułóż na blasze. Na wierzch połóż kilka kawałków masła. Wstaw do rozgrzanego piekarnika. Piecz rybę przez 10-15 minut. Cienkie plastry bekonu lub boczku połóż na blasze cienko posmarowanej masłem. Przykryj drugą, także posmarowaną masłem blachą. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 190°C. Piecz, aż będzie chrupki.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W