Pieczony w całości nagład z groszkiem, boczkiem oraz sosem tymiankowym

Pieczony w całości nagład z groszkiem, boczkiem oraz sosem tymiankowym
Oceń przepis:
18 ocen Średnia ocena: 3.70

Przygotował:

Gary Rhodes

Seria kulinarna:
Gary Rhodes za stołem (odc.4)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania z ryb

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Rozgrzej piekarnik do 190°C. W sklepie rybnym poproś, żeby ekspedient wykroił skrzela, przyciął płetwy i ogon. Skóra, która została po obu stronach, będzie chroniła soczyste mięso. Nie usuwaj ości. Całą rybę obtocz w mące doprawionej solą i pieprzem. Rozgrzej patelnię, wlej olej, połóż rybę. Gdy się przysmaży po obu stronach, ułóż na blasze. Na wierzch połóż kilka kawałków masła. Wstaw do rozgrzanego piekarnika. Piecz rybę przez 10-15 minut. Cienkie plastry bekonu lub boczku połóż na blasze cienko posmarowanej masłem. Przykryj drugą, także posmarowaną masłem blachą. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 190°C. Piecz, aż będzie chrupki.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA