Pieczone pomidory
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Domowy kucharz 2 (odc. 19)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Przekąski
- Ilość osób:
- 4
Składniki:
- 24 pomidory Roma przecięte na pół
- 4 małe, posiekane cebule
- 1 główka czosnku, obrana i posiekana
- 240 ml oliwy z pierwszego tłoczenia
- 1 fenkuł (dowolnie)
- sól i pieprz
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Rozgrzej piekarnik do 175°C. Do dużej miski wrzuć pomidory, cebule i czosnek. Polej oliwą, dopraw solą i pieprzem. Dobrze wymieszaj i wylej na blachę. Piecz, aż nieco sczernieją i się zmniejszą, co sprawi, że ich aromat się pogłębi. Zajmuje to 60-90 minut. Wymieszaj po ok. 30 minutach.
Aby wzmocnić aromat pieczonych pomidorów dodaj fenkuł o anyżkowym zapachu.
Aby wzmocnić aromat pieczonych pomidorów dodaj fenkuł o anyżkowym zapachu.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W