Pieczona jagnięcina i ziemniaki po liońsku
Oceń przepis:
Przygotował:
Gary Rhodes
- Seria kulinarna:
- Gary Rhodes za stołem (odc.10)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania mięsne
Składniki:
- polędwica jagnięca
- wywar drobiowy
- ziemniaki
- cebula
- masło (do smażenia)
- olej (do smażenia)
- sól i pieprz
- karbowana natka pietruszki
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Rozgrzej piekarnik do 200°C. Podziel mięso na porcje, zwiąż grubą nicią. Obsmaż na bardzo małym ogniu ze wszystkich stron. Wstaw do rozgrzanego piekarnika na 10-15 minut. Po upieczeniu wyjmij z brytfanny i odstaw na parę minut. Usuń nić. Tłuszcz, który wytopił się z mięsa zlej z brytfanny. Podgrzej przypieczenia na brytfannie i dolej wywar drobiowy. Możesz go zastąpić wodą. Gotuj przez chwilę. Przecedź uzyskany płyn przez sitko do herbaty.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania mięsne
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W