Parfait imbirowo-orzechowe
Oceń przepis:
Przygotował:
Janella Purcell
- Seria kulinarna:
- Żołądek czy rozsądek? (odc.20)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Desery
- Kuchnia świata:
- Kuchnia francuska
Składniki:
- kandyzowany imbir
- 75 ml wytrawnego wina imbirowego
- 4 żółtka
- 100 g cukru
- półtorej filiżanki śmietany
- 75 g prażonych migdałów
- nasiona z laski wanilii
- 100 g masła
- 90 ml syropu glukozowego
- 180 g miałkiego cukru
- 90 g mąki
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Cukier, nasiona wanilii i posiekany imbir zalewamy niewielką ilością wody i podgrzewam
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W