Parfait imbirowo-orzechowe

Parfait imbirowo-orzechowe
Oceń przepis:
22 ocen Średnia ocena: 4.00

Przygotował:

Janella Purcell

Seria kulinarna:
Żołądek czy rozsądek? (odc.20)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Desery
Kuchnia świata:
Kuchnia francuska

Składniki:

  • kandyzowany imbir
  • 75 ml wytrawnego wina imbirowego
  • 4 żółtka
  • 100 g cukru
  • półtorej filiżanki śmietany
  • 75 g prażonych migdałów
  • nasiona z laski wanilii
  • 100 g masła
  • 90 ml syropu glukozowego
  • 180 g miałkiego cukru
  • 90 g mąki

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Cukier, nasiona wanilii i posiekany imbir zalewamy niewielką ilością wody i podgrzewam

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA