Paella z owocami morza

Paella z owocami morza
Oceń przepis:
29 ocen Średnia ocena: 4.00

Przygotował:

Janella Purcell

Seria kulinarna:
Żołądek czy rozsądek? 2 (odc. 12)
Rodzaj dania:
Owoce morza

Składniki:

  • 2 cebule
  • ½ filiżanki oliwy
  • 4 rozgniecione ząbki czosnku
  • puszka pokrojonych pomidorów
  • łyżka koncentratu pomidorowego
  • 500 ml bulionu rybnego
  • szczypta szafranu
  • liść laurowy
  • sól morska
  • łyżka posiekanych łodyg kolendry
  • 2 anchois
  • filiżanka ryżu arborio
  • 4 szczypce krabów
  • 8 obranych
  • oczyszczonych krewetek królewskich
  • 8 omułków
  • 2 rozdrobnione filety z barela
  • lucjana albo płaskogłowa
  • włoska pietruszka
  • cytryna do przybrania

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Na połowie oliwy zeszklić jedną cebulę. Dodać połowę czosnku. Smażyć przez minutę. Dołożyć pomidory, koncentrat, bulion, szafran i przyprawy. Gotować przez 20 minut. Zmiksować.
Na pozostałej oliwie zeszklić drugą cebulę. Dodać czosnek, kolendrę i anchois. Podsmażyć przez minutę. Wsypać ryż. Mieszając smażyć go przez 2 minuty. Dodać sos i szczypce krabów. Gotować do miękkości około 20 minut. Na dnie naczynie powinna powstać przypieczona warstwa. Dołożyć owoce morza. Gotować przez minutę. Podawać z natką pietruszki i cząstkami cytryny.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA