Paella z owocami morza
Oceń przepis:
Przygotował:
Janella Purcell
- Seria kulinarna:
- Żołądek czy rozsądek? 2 (odc. 12)
- Rodzaj dania:
- Owoce morza
Składniki:
- 2 cebule
- ½ filiżanki oliwy
- 4 rozgniecione ząbki czosnku
- puszka pokrojonych pomidorów
- łyżka koncentratu pomidorowego
- 500 ml bulionu rybnego
- szczypta szafranu
- liść laurowy
- sól morska
- łyżka posiekanych łodyg kolendry
- 2 anchois
- filiżanka ryżu arborio
- 4 szczypce krabów
- 8 obranych
- oczyszczonych krewetek królewskich
- 8 omułków
- 2 rozdrobnione filety z barela
- lucjana albo płaskogłowa
- włoska pietruszka
- cytryna do przybrania
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Na połowie oliwy zeszklić jedną cebulę. Dodać połowę czosnku. Smażyć przez minutę. Dołożyć pomidory, koncentrat, bulion, szafran i przyprawy. Gotować przez 20 minut. Zmiksować.
Na pozostałej oliwie zeszklić drugą cebulę. Dodać czosnek, kolendrę i anchois. Podsmażyć przez minutę. Wsypać ryż. Mieszając smażyć go przez 2 minuty. Dodać sos i szczypce krabów. Gotować do miękkości około 20 minut. Na dnie naczynie powinna powstać przypieczona warstwa. Dołożyć owoce morza. Gotować przez minutę. Podawać z natką pietruszki i cząstkami cytryny.
Na pozostałej oliwie zeszklić drugą cebulę. Dodać czosnek, kolendrę i anchois. Podsmażyć przez minutę. Wsypać ryż. Mieszając smażyć go przez 2 minuty. Dodać sos i szczypce krabów. Gotować do miękkości około 20 minut. Na dnie naczynie powinna powstać przypieczona warstwa. Dołożyć owoce morza. Gotować przez minutę. Podawać z natką pietruszki i cząstkami cytryny.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Owoce morza
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W