Paczuszki rybne
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Pyszne weekendy Billa (odc. 1)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania z ryb
- Ilość osób:
- 4
Składniki:
- 500 g młodych ziemniaków
- pokrojonych w cienkie talarki
- 10 łodyg dymki
- posiekanych
- 1 mała garść natki
- 1 mała garść świeżej kolendry
- 3 ząbki czosnku
- pokrojone w plastry
- 4 filety z białej ryby
- około 150 g każdy
- 4 łyżki soku z cytryny
- 3 łyżki oliwy extra vergine
- 100 g wypestkowanych czarnych oliwek
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Rozgrzej piekarnik do 180 stopni. Wytnij 4 kwadratowe arkusze papieru do pieczenia (lub folii aluminiowej) o boku 30 cm i ułóż je na blacie. Na każdym arkuszu umieść ziemniaki. Dopraw solą, pieprzem, dymką, kolendrą, natką i czosnkiem. Na wierzchu ułóż filety. Zagnij boki papieru lub folii do góry, by powstał kształt sakiewki. Do każdej wlej po jednej łyżce soku z cytryny, skrop oliwą i dodaj oliwki. Dokładnie zapieczętuj paczuszki, umieść je w piekarniki i piecz 10-15 minut. Podawaj ze świeżą sałatą.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania z ryb
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W