Ognista salsa
Oceń przepis:
Przygotował:
Ainsley Harriott
- Seria kulinarna:
- Ainsley rusza w plener (odc.4)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Sosy, kremy, pasty
- Kuchnia świata:
- Kuchnia meksykańska
Składniki:
- kilka świeżych papryczek chili
- 1 mała posiekana cebula
- 2 posiekane dymki (zielona część)
- 1 posiekany strączek zielonego chili
- 2-3 dojrzałe pomidory
- bez skórki i bez pestek
- pokrojone w drobną kosteczkę
- sól i pieprz do smaku
- łyżka octu z sherry (lub octu z czerwonego wina albo sok z cytryny czy limonki)
- 2-3 łyżki oliwy
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Czerwone papryczki chili opiec na grillu, tak, by na skórce pojawiły się pęcherze. Włożyć do torebki foliowej, zakręcić, tak, by w środku została poduszka powietrzna, a gdy papryczka się zaparzy, ściągnąć skórkę. Przekroić wzdłuż na pół, usunąć pestki, posiekać. Wymieszać z pomidorami, cebulą, dymką i zielonym chili. Dodać ocet i oliwę, przyprawić solą i pieprzem, wymieszać.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W