Migdałowe chai latte
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Nordycka kuchnia Sary La Fountain (odc. 12)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Napoje
- Kuchnia świata:
- Kuchnia skandynawska, Kuchnia islandzka
Składniki:
- Migdałowe chai latte:
- 900 ml wody
- 300 g migdałów, namoczonych
- niewielka ilość zapachu waniliowego
- szczypta cynamonu
- duża szczypta kardamonu
- 3-4 daktyle
- ziele angielskie
- ½ łyżki syropu z agawy
- szczypta soli
50-100 ml kawy espresso
Przybranie: pianki
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Przygotuj migdałowe chai latte. Namocz migdały w wodzie i odstaw na kilka godzin. Przełóż składniki do blendera i dokładnie zmiksuj.
Zaparz mocnej kawy. Dodaj latte migdałowe i przybierz piankami.
Zaparz mocnej kawy. Dodaj latte migdałowe i przybierz piankami.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W