Mięsny sos karmelowy

Mięsny sos karmelowy
Oceń przepis:
33 ocen Średnia ocena: 4.00

Przygotował:

Gary Rhodes

Seria kulinarna:
Gary Rhodes za stołem (odc.5)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Sosy, kremy, pasty

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przelicznik produktów
Wybierz produkt


1 szklanka ma pojemność 250 ml

1 łyżka ma pojemność 15 ml

1 łyżeczka ma pojemność 5 ml

Przelicznik wag

jednostka

jednostka
gram
Przelicznik pojemności

jednostka

jednostka
mililitr
Przelicznik temperatur

Przelicznik foremek
Twoja foremka

Foremka z przepisu

Przygotowanie:

Na łyżce oleju roślinnego usmaż pokrojone skrzydła kurczaka, aż będą złocistobrązowe. Dorzuć pokrojone łodygi seler naciowego, cebule, marchew i liście laurowe. Smaż, aż warzywa zmiękną i będą złociste. Przełóż do rondla, wlej miód i złoty syrop. Smaż przez około 10 minut, aż pojawi się warstwa karmelu. Wlej sok z cytryny. Wymieszaj, odskrobując z dnia przysmażenia. Dolej wywar drobiowy, doprowadź do wrzenia i odparuj połowę płynu. Powinno to zająć 20 minut. Przecedź przez sito. Mięsny sos karmelowy podawaj do pieczonego kurczaka.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA