Medaliony z ricottą i pieczarkami z pikantną włoską salsą
Oceń przepis:
Przygotował:
Nadia G.
- Seria kulinarna:
- Bitchin' Kitchen (odc. 5)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie, Pierogi i pierożki
- Kuchnia świata:
- Kuchnia włoska
- Ilość osób:
- 4
Przygotowanie:
Pikantna salsa:
2 szklanki słodkich pomidorków koktajlowych
garść posiekanej natki pietruszki
5 liści bazylii
2 ząbki czosnku
1 mała czerwona cebula
1 czerwona tajska chili
2 łyżki oliwy extra vergine
1 szklanka dojrzałego octu balsamicznego
1 łyżka cukru trzcinowego
duża szczypta soli morskiej i świeżo mielonego czarnego pieprzu
szczypta oregano
Reszta dodatków:
8 pierożków medallione z ricottą i grzybami
1 szklanka maślanki
bułka tarta
oliwa extra vergine
Przygotowanie:
Włóż wszystkie składniki salsy do naczynia malaksera i pulsacyjnie posiekaj, żeby powstał niezbyt gładki sos. Przykryj i wstaw do lodówki. Ugotuj medaliony w osolonym wrzątku, 3-5 min od chwili wypłynięcia. Odsącz pierożki i obtocz w maślance, a następnie w tartej bułce. Smaż medaliony na oliwie głębokości ok. ½ cm na średnim ogniu, po minucie z każdej strony, aż się zezłocą. Osącz je z nadmiaru tłuszczu na drucianej kratce. Podaj na gorąco z dodatkiem pikantnej włoskiej salsy.
© Nadia G.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania wegetariańskie
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W