Marynata „romesco” do mięsa
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Męski weekend (odc.4)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Inne
- Kuchnia świata:
- Kuchnia hiszpańska
Składniki:
- 1 puszka pieczonych papryk piquillo
- 4 papryczki chilli
- 4 ząbki czosnku
- 4 pomidory
- 500 ml oliwy z pierwszego tłoczenia
- 100 ml octu z sherry
- 200 g prażonych płatków migdałów
- 1 łyżka stołowa ostrej papryki
- 2 pęczki świeżej szałwii
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Zmiksować wszystkie składniki w malakserze na gładka masę. Wymieszać z wybranym mięsem i zostawić na noc w lodówce, aby mięso nabrało aromatu.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Kuchnia hiszpańska
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W