Malinowo-cytrynowe parfait
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Domowy kucharz (odc.57)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Desery
Składniki:
- 400 g malin
- 1 szklanka soku pomarańczowego
- 1 szklanka śmietany kremówki
- ½ szklanki cukru
- 2 łyżki skrobi kukurydzianej
- otarta skórka i sok z 4 cytryn
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Rozłóż maliny do 4 pucharków albo miseczek. Wlej sok z pomarańczy i cytryn oraz kremówkę do rondelka. Dodaj skórkę, cukier i skrobię. Wymieszaj i podgrzewaj stale mieszając za pomocą trzepaczki, aż zgęstnieje. Nałóż krem do naczyń z malinami i odstaw, żeby ostygł.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W