Makaron z owocami morza
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Pyszne weekendy Billa (odc. 1)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Makarony, kluski
- Ilość osób:
- 4
Składniki:
- 500 g spaghetti
- 50 g masła
- 3 łyżki oliwy
- 3 ząbki czosnku
- drobno posiekane
- ½ łyżeczki płatków chili
- 800 g omułków
- oczyszczonych
- 800 g małży
- osączonych i oczyszczonych
- 100 ml białego wina
- 150 g obranych brązowych krewetek
- 3 łyżki posiekanej natki
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
W dużym garnku zagotuj osoloną wodę i ugotuj makaron al dente zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu. Odcedź i odstaw. Rozgrzej oliwę i masło na patelni z pokrywą. Dodaj czosnek, płatki chili i podsmażaj 1 minutę. Dodaj małże, omułki, białe wino. Nakryj garnek i gotuj 5 minut lub do momentu, gdy muszle się otworzą. Usuń te, które pozostały zamknięte. Dodaj makaron i wymieszaj. Niech soki z owoców morza dokładnie pokryją spaghetti. Dopraw solą, pieprzem, dodaj brązowe krewetki i natkę. Przełóż na talerze i podawaj.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W