Makaron z owocami morza

Makaron z owocami morza
Oceń przepis:
7 ocen Średnia ocena: 3.70
Seria kulinarna:
Pyszne weekendy Billa (odc. 1)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Makarony, kluski
Ilość osób:
4

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

W dużym garnku zagotuj osoloną wodę i ugotuj makaron al dente zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu. Odcedź i odstaw. Rozgrzej oliwę i masło na patelni z pokrywą. Dodaj czosnek, płatki chili i podsmażaj 1 minutę. Dodaj małże, omułki, białe wino. Nakryj garnek i gotuj 5 minut lub do momentu, gdy muszle się otworzą. Usuń te, które pozostały zamknięte. Dodaj makaron i wymieszaj. Niech soki z owoców morza dokładnie pokryją spaghetti. Dopraw solą, pieprzem, dodaj brązowe krewetki i natkę. Przełóż na talerze i podawaj.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA