Łosoś z ziemniakami i fasolką szparagową
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 51)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania z ryb
- Kuchnia świata:
- Kuchnia włoska
Składniki:
- 4 ziemniaki pokrojone w kostkę
- 4 filety łososia
- oliwa
- 2 filiżanki fasolki szparagowej
- pół filiżanki prażonych, posiekanych migdałów
- pół filiżanki liści bazylii
- łyżeczka soku z cytryny
- sól i biały pieprz
- bazylia i cząstki cytryny do dekoracji
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie. Łososia usmażyć na oliwie. Fasolkę ugotować na parze, a następnie połączyć z migdałami i bazylią. Doprawić sokiem z cytryny, oliwą, solą i pieprzem.
Ziemniaki przełożyć na cztery talerze. Dodać fasolkę. Na wierzchu ułożyć kawałki ryby. Przybrać bazylią i cząstkami cytryny.
Ziemniaki przełożyć na cztery talerze. Dodać fasolkę. Na wierzchu ułożyć kawałki ryby. Przybrać bazylią i cząstkami cytryny.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania z ryb
Kuchnia włoska
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W