Liście betelu
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 11)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Owoce morza
- Kuchnia świata:
- Kuchnia indyjska
Przygotowanie:
Składniki:
2 łyżeczki pasty z tamaryndowca
łyżka utartego cukru kokosowego
pół łyżki soku z limetki
łyżeczka sosu rybnego
łyżka tamari
łyżka suszonych krewetek
pokrojona papryczka chili
filiżanka startej marchewki
2 łyżki płatków kokosowych
2 łyżki prażonych orzeszków ziemnych
posiekany liść limetki kaffir
8 oczyszczonych, ugotowanych małych krewetek
garść mięty i kolendry
8 liści betelu
Przygotowanie:
Pastę tamaryndową, cukier i suszone krewetki rozgnieść albo zmiksować. Dodać chili, marchewkę, płatki kokosowe, orzeszki, miętę i liść limetki. Dolać sok z limetki, sos rybny i tamari. Liście betelu rozłożyć na talerzu. Ułożyć na nich przygotowaną mieszankę i udekorować krewetkami.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Kuchnia indyjska
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W