Kuskus
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Domowy kucharz (odc.3)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Przekąski
- Kuchnia świata:
- Kuchnia marokańska
- Ilość osób:
- 4
Składniki:
- 1 szklanka lekko osolonego wrzątku
- 1 szklanka suszonych pomidorów
- posiekanych
- 1 szklanka kuskusu
- garść natki pietruszki
- poszatkowanej
- sok i skórka starta z ½ cytryny
- 2 łyżki oliwy z oliwek extra virgin
- szczypta soli i pieprzu
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Wlej wodę do garnka, dodaj suszone pomidory. Ponownie doprowadź do wrzenia. Wyłącz ogień, wsyp kuskus i zamieszaj. Przykryj i odstaw na 10 minut, żeby kuskus mógł wchłonąć wodę. Kiedy kuskus będzie już miękki dodaj pozostałe składniki i wymieszaj. Można podawać od razu, ale następnego dnia będzie nawet smaczniejszy.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W