Kurczak z rożna
Oceń przepis:
Przygotował:
Anna Olson
- Seria kulinarna:
- Anna Olson: Sezon na świeżość (odc.9)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania mięsne
- Kuchnia świata:
- Kuchnia międzynarodowa
Składniki:
- 1 kurczak o wadze 1½ - 2 kg
- 1 łyżka soli selerowej
- 1 łyżka słodkiej lub ostrej papryki
- 1 łyżeczka mielonego czarnego pieprzu
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Natrzyj kurczaka mieszanką przypraw, zwiąż go białym sznurkiem przeznaczonym do celów spożywczych, nadziej na rożen i piecz nad grillem albo w piekarniku nastawionym na 160 stopni C przez ok. 90 min, aż mięso będzie miękkie, soczyste i będzie odchodzić od kości. Odłóż kurczaka na 15 minut przed pokrojeniem.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Kuchnia międzynarodowa
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W