Kurczak sauté z kukurydzą po francusku
Oceń przepis:
Przygotował:
Gary Rhodes
- Seria kulinarna:
- Gary Rhodes w kuchni przez cały rok (odc.7)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania mięsne
- Kuchnia świata:
- Kuchnia francuska
- Ilość osób:
- 6
Składniki:
- 2 kurczaki karmione zbożem
- 3 łyżki oliwy + do polania
- sól i pieprz
- 8 kolb kukurydzy
- 3 główki młodej sałaty rzymskiej
- 15 małych cebulek
- kawałek boczku pokrojony w kostkę
- 25-50g masła
- nieco oleju roślinnego do smażenia
- gruboziarnista sól morska
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Rozgrzej piekarnik do 200°C. Kurczaki podziel na porcje. Na patelnię wlej oliwę. Smażenie zacznij od nóg. Dopraw je solą i pieprzem. Gdy mięso będzie złocistobrązowe ze wszystkich stron, przełóż je do brytfanny. Wstaw do rozgrzanego piekarnika. Teraz usmaż piersi, dolewając nieco oliwy. Dopraw solą i pieprzem. Dołóż do nóg w brytfannie i wstaw do piekarnika. Będą gotowe po 15 minutach.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W