Kukurydziany chlebek z cheddarem
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Domowy kucharz (odc.64)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Przekąski
- Kuchnia świata:
- Kuchnia Ameryki Północnej
- Ilość osób:
- 4
Składniki:
- półtorej szklanki mąki kukurydzianej
- 1 szklanka mąki
- ¼ szklanki brązowego cukru
- 1 łyżka proszku do pieczenia
- szczypta soli
- 1 łyżka chili w proszku
- 1 szklanka mleka
- 4 jaja
- 1 szklanka mrożonej kukurydzy
- ½ szklanki oleju kukurydzianego
- 1 szklanka startego sera cheddar
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Rozgrzać piekarnik do 200 stopni C. Posmarować olejem i wysypać mąką blachę 20 cm na 20 cm. W dużej misce dobrze wymieszać mąkę kukurydzianą i zwykłą, proszek do pieczenia, cukier, sól i chili w proszku. Oddzielnie wymieszać mleko, jaja, kukurydzę i olej, wlać do składników suchych i dodać starty ser. Wymieszać tylko tyle, aby składniki się połączyły. Wlać masę na przygotowaną blachę. Piec aż będzie rumiana z wierzchu i giętka (kiedy się naciśnie, nie zostaje dołek), ok. 20-25 minut.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W