Krem ze szparagów
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Jacques Pepin - Dania na szybko (odc.25)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Zupy
- Kuchnia świata:
- Kuchnia francuska
- Ilość osób:
- 4
Składniki:
- 450 g szparagów
- z łodygami obranymi z grubych włókien i odłamaną końcówką
- 1 obrany i roztarty ząbek czosnku
- 3 duże jajka
- ½ szklanki tłustej śmietany
- ½ łyżeczki soli
- ¼ łyżeczki świeżo zmielonego czarnego pieprzu
- 2 łyżki masła o temperaturze pokojowej
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Na patelni, która się nadaje do piekarnika, doprowadzić do wrzenia 2 szklanki wody. Wrzucić szparagi i ponownie doprowadzić do wrzenia. Gotować na ostrym ogniu pod przykryciem przez 2-3 minuty, aż szparagi będą miękkie, ale wciąż jędrne przy wbiciu czubka ostrego noża. Osączyć i przełożyć na deskę do krojenia. Patelnię odstawić na bok.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W