Krem ze szparagów

Krem ze szparagów
Oceń przepis:
20 ocen Średnia ocena: 4.20
Seria kulinarna:
Jacques Pepin - Dania na szybko (odc.25)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Zupy
Kuchnia świata:
Kuchnia francuska
Ilość osób:
4

Składniki:

  • 450 g szparagów
  • z łodygami obranymi z grubych włókien i odłamaną końcówką
  • 1 obrany i roztarty ząbek czosnku
  • 3 duże jajka
  • ½ szklanki tłustej śmietany
  • ½ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki świeżo zmielonego czarnego pieprzu
  • 2 łyżki masła o temperaturze pokojowej

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Na patelni, która się nadaje do piekarnika, doprowadzić do wrzenia 2 szklanki wody. Wrzucić szparagi i ponownie doprowadzić do wrzenia. Gotować na ostrym ogniu pod przykryciem przez 2-3 minuty, aż szparagi będą miękkie, ale wciąż jędrne przy wbiciu czubka ostrego noża. Osączyć i przełożyć na deskę do krojenia. Patelnię odstawić na bok.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA