Krajanka czekoladowo-kokosowa
Oceń przepis:
Przygotował:
Annabel Langbein
- Seria kulinarna:
- Annabel Langbein - kuchnia w stylu wolnym 2 (odc. 4)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Ciasta i ciasteczka, Dania na karnawał i imprezę
Przygotowanie:
Składniki:150 gramów roztopionego masła
270 gramów drobno pokruszonych herbatników
2 łyżki kakao
1 szklanka wiórków kokosowych
1 szklanka posiekanej czekolady
1 szklanka suszonych żurawin lub rodzynek
1 szklanka słupków migdałowych
395 gramów słodkiego mleka skondensowanego
Przygotowanie:
Piekarnik rozgrzać do 160°C. Blaszkę o wymiarach 30 x 24 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Pokruszone herbatniki wymieszać z roztopionym masłem i kakao. Wyłożyć na blaszkę i mocno przyciskając wyrównać. Posypać równo wiórkami, czekoladą, żurawinami lub rodzynkami i migdałami. Skropić całość mlekiem skondensowanym. Piec 20-25 minut. Przed krojeniem ostudzić i schłodzić. Krajankę można podawać od razu lub przechowywać w szczelnym pojemniku przez kilka tygodni.
@Annabel Langbein
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania na karnawał i imprezę
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W