Kotleciki rybne z sałatką z miętą
Oceń przepis:
Przygotował:
Adam Liaw
- Seria kulinarna:
- Na tropie nowych smaków: Antypody (odc. 9)
- Trudność:
- Rodzaj dania:
- Dania z ryb
- Kuchnia świata:
- Kuchnia nowozelandzka (maoryska)
- Ilość osób:
- 4
Składniki:
-
500 g małych rybek
- 2 jajka
- 250 ml (1 szklanka) oleju roślinnego
- 60 g masła ghee
- bułeczki posmarowane masłem i kawałki cytryny, do podania
-
Sałatka z miętą
- 2 szklanki porwanych liści sałaty
- 1 awokado, w plasterkach
- 1 szklanka porwanych liści mięty
- ½ szklanki kiełków lucerny
- ½ szklanki jogurtu
- ½ łyżeczki miodu
- 2 łyżki soku z cytryny
- ¼ łyżeczki soli
- świeżo zmielony czarny pieprz
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Wymieszaj rybki z jajkami. Na dużej patelni rozgrzej olej z masłem ghee. Połóż na patelni po 2 łyżki mieszanki rybnej na kotlecik. Smaż po 2 minuty z każdej strony na złocisty kolor. Połóż na ręczniku papierowym, żeby obciekły z tłuszczu. Przypraw solą i pieprzem.
Aby zrobić sałatkę, wymieszali liście sałaty, awokado, miętę i kiełki lucerny w dużej misce. W drugiej misce wymieszaj jogurt, miód, sok z cytryny, sól i pieprz. Polej sałatkę dressingiem i wymieszaj.
Podawaj kotleciki z sałatką z miętą, bułeczkami posmarowanymi masłem i kawałkami cytryny.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania z ryb
Kuchnia nowozelandzka (maoryska)
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W