Koryfena ze śmietaną Emiliano
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Wolny tydzień Chucka (odc. 2)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania z ryb
- Kuchnia świata:
- Kuchnia meksykańska
- Ilość osób:
- 4
Przygotowanie:
Składniki:1 filiżanka śmietany kremówki
2 papryczki chipotle w sosie adobo
2 łyżki masła
1 ząbek czosnku, zmiażdżony
700 g filetów z koryfeny
sól i pieprz
ciepłe tortille
Przygotowanie:
Zamiast koryfeny można użyć dowolnej ryby o zwartym mięsie, np. tuńczyka. W blenderze miksujemy śmietanę z papryczkami chipotle. Dodajemy nieco sosu adobo. Odstawiamy. W woku lub na patelni nieprzywierającej na dużym ogniu rozgrzewamy masło, dodajemy czosnek i rybę. Smażymy 2-3 minuty. Doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy śmietanę i smażymy jeszcze 2 minuty, aż sos zgęstnieje. Podajemy z tortillą.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania z ryb
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W