Koktajl krewetkowy
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Mitch i Matt idą na ryby
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Owoce morza
- Kuchnia świata:
- Kuchnia brytyjska
- Ilość osób:
- 4
Składniki:
- 300 g krewetek zimnowodnych
- ½ małej sałaty lodowej
- posiekanej
- 4 dymki
- drobno posiekane
- ½ ogórka
- pokrojonego na cienkie półplasterki
- sok z cytryny
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Przygotuj sos. Wymieszaj żółtka, musztardę i ocet, a następnie, cały czas mieszając trzepaczką, dodaj wąską strużką olej. Ubijaj, aż sos zgęstnieje i dodaj keczup, alkohol i pieprz kajeński.
Wymieszaj sałatę, dymkę i ogórka z solą i sokiem z cytryny i wyłóż tą mieszankę do dwóch sporych kieliszków. Wymieszaj krewetki z sosem koktajlowym i rozłóż na sałatce. Posyp szczyptą pieprzu kajeńskiego.
Wymieszaj sałatę, dymkę i ogórka z solą i sokiem z cytryny i wyłóż tą mieszankę do dwóch sporych kieliszków. Wymieszaj krewetki z sosem koktajlowym i rozłóż na sałatce. Posyp szczyptą pieprzu kajeńskiego.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Kuchnia brytyjska
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W