Kokosanki
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Domowy kucharz (odc.18)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Ciasta i ciasteczka
- Kuchnia świata:
- Kuchnia międzynarodowa
Składniki:
- 2 białka
- 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
- ½ szklanki brązowego cukru
- 1 łyżeczka startej gałki muszkatołowej
- 1 ½ szklanki wiórków kokosowych
- olej do nasmarowania pergaminu
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Rozgrzej piekarnik do 180°C. Wymieszaj trzepaczką białka, ekstrakt waniliowy, cukier i gałkę muszkatołową. Dodaj wiórki kokosowe i dokładnie wymieszaj. Zwilż ręce wodą i nakładaj spore łyżki masy na blachę wyłożoną lekko nasmarowanym olejem pergaminem do pieczenia. Możesz zostawić ciastka takie, jakie się nałożą, ale możesz też trochę je rozgnieść i uformować. Pomiędzy ciastkami zostaw jakieś 2 cm przerwy. Kiedy już nałożysz wszystkie wstaw do piekarnika na jakieś 15 minut, aż będą złoto-brązowe. Gotowe są w miarę twarde, ale mają lekko miękkawy środek. Po wyjęciu z piekarnika mogą się trochę kruszyć, ale kiedy ostygną będą bardziej trwałe. Okaż cierpliwość.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Kuchnia międzynarodowa
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W