Kofta z jagnięciny

Kofta z jagnięciny
Oceń przepis:
44 ocen Średnia ocena: 3.70
Seria kulinarna:
W interesie mięsożercy (odc. 12)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne
Kuchnia świata:
Kuchnia arabska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Upraż ziarna kminu rzymskiego i kolendry i rozgnieć je w moździerzu. Przypraw mięso przygotowaną mieszanką, sumakiem, skórką z cytryny, rozdrobnionym czosnkiem, solą i pieprzem. Posyp je posiekaną natką pietruszki i listkami kolendry. Wymieszaj wszystko dłońmi. Możesz odstawić mięso na pół godziny, żeby smaki się przegryzły, ale to nie jest konieczne. Uformuj ruloniki i nadziej je na szpikulec. Skrop kiełbaski oliwą i przypraw je solą. Połóż szpadki na ruszcie lub na naczyniu do zapiekania. Piecz je przez kilka minut w 210 stopniach Celsjusza. Podawaj skropione sokiem z cytryny, z chlebkiem pita i sałatką tabouleh.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA