Kofta z jagnięciny
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- W interesie mięsożercy (odc. 12)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania mięsne
- Kuchnia świata:
- Kuchnia arabska
Składniki:
- 500 g mielonej jagnięciny
- 1 ząbek czosnku
- 1 łyżka kminu rzymskiego
- 1 łyżka ziaren kolendry
- 1 łyżka skórki z cytryny
- 1 łyżeczka sumak
- świeża natka pietruszki
- świeża kolendra
- oliwa
- sól
- pieprz
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Upraż ziarna kminu rzymskiego i kolendry i rozgnieć je w moździerzu. Przypraw mięso przygotowaną mieszanką, sumakiem, skórką z cytryny, rozdrobnionym czosnkiem, solą i pieprzem. Posyp je posiekaną natką pietruszki i listkami kolendry. Wymieszaj wszystko dłońmi. Możesz odstawić mięso na pół godziny, żeby smaki się przegryzły, ale to nie jest konieczne. Uformuj ruloniki i nadziej je na szpikulec. Skrop kiełbaski oliwą i przypraw je solą. Połóż szpadki na ruszcie lub na naczyniu do zapiekania. Piecz je przez kilka minut w 210 stopniach Celsjusza. Podawaj skropione sokiem z cytryny, z chlebkiem pita i sałatką tabouleh.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania mięsne
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W