Klasyczne raclette
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Męski weekend (odc.12)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Przekąski
- Kuchnia świata:
- Kuchnia szwajcarska
- Ilość osób:
- 4
Przygotowanie:
Składniki
1 cały ser raclette
24 ziemniaki
8 plasterków boczek
1 salami
4 kiełbaski chorizo
8 plastrów szynki
8 plastrów prosciutto
1 kg pomidorków winogronowych
1 kg małych pieczarek
oliwa do smażenia
Przygotowanie
Ugotować ziemniaki w mundurkach. Usmażyć boczek. Pokroić w plasterki salami i chorizo. Przypiec pomidorki w piekarniku. Usmażyć na oliwie pieczarki. Ułożyć na półmisku wszystkie przygotowane składniki. Ser roztapiać nad otwartym ogniem i nożem zsuwać półpłynną część na wybrane warzywa lub wędliny.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Kuchnia szwajcarska
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W