Kanapki z goańskim chorizo
Oceń przepis:
Przygotował:
Anjum Anand
- Seria kulinarna:
- Łatwa kuchnia indyjska 2 (odc.5)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Przekąski
- Kuchnia świata:
- Kuchnia indyjska
Składniki:
- 1 łyżka oleju roślinnego
- 1 średnia cebula
- pokrojona w plastry
- szczypta soli
- 1 goańskie chorizo
- pokrojone na kawałki
- 2 przekrojone bułki
- duża garść rukoli
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Na patelni rozgrzać olej. Dodać cebulę, szczyptę soli i smażyć 3-4 minuty, aż cebula się zrumieni. Dodać pokrojone chorizo i smażyć jeszcze 3-4 minuty. W połowie wlać odrobinę wody. Połówkę bułki posypać liśćmi rukoli. Nałożyć porcję chorizo z cebulą. Przykryć drugą połówką bułki i podawać.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W