Sztufada z piersi indyczej z ziołowym masłem i zielonym chrustem
Oceń przepis:
Przygotował:
Adam Chrząstowski
- Seria kulinarna:
- Adam w sieci: patenty i triki (odc. 2)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania mięsne
Składniki:
- 1 kg piersi indyka
- 200 g masła
- 1 duży ząbek czosnku
- 2 łyżki siekanej natki pietruszki
- 2 łyżki tymianku
- 1 łyżka siekanej świeżej szałwii
- 2 łyżki musztardy sarepskiej
- ½ szklanki bułki tartej
- 4 plastry wędzonego boczku
- 1 duży pęczek natki pietruszki
- sól
- pieprz
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Miękkie masło wymieszaj z siekaną natką, czosnkiem, tymiankiem i szałwią. Przypraw i przełóż do worka cukierniczego z gładką, szeroką końcówką. Wyciśnij na pergamin 5 cm długości wałeczki z masła i wstaw do zamrożenia. Gdy masło stwardnieje naszpikuj nim pierś indyka. Boczek pokrój w kostkę i obsmaż na małym ogniu wytapiając z niego jak najwięcej tłuszczu. Zdejmij boczek z patelni i na pozostałym tłuszczu obsmaż pierś indyka. W malakserze zmiksuj natkę pietruszki z boczkiem i bułką tartą na zieloną posypkę. Wierzch piersi indyka posmaruj musztardą i obsyp zieloną posypką. Wstaw do piekarnika o temperaturze 180 stopni piecz aż do uzyskania temperatury 60 stopni C w środku mięsa. Przed pokrojeniem odstaw by odpoczęło.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania mięsne
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W