Sztufada z piersi indyczej z ziołowym masłem i zielonym chrustem

Sztufada z piersi indyczej
Oceń przepis:
24 ocen Średnia ocena: 3.60

Przygotował:

Adam Chrząstowski

Seria kulinarna:
Adam w sieci: patenty i triki (odc. 2)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Miękkie masło wymieszaj z siekaną natką, czosnkiem, tymiankiem i szałwią. Przypraw i przełóż do worka cukierniczego z gładką, szeroką końcówką. Wyciśnij na pergamin 5 cm długości wałeczki z masła i wstaw do zamrożenia. Gdy masło stwardnieje naszpikuj nim pierś indyka. Boczek pokrój w kostkę i obsmaż na małym ogniu wytapiając z niego jak najwięcej tłuszczu. Zdejmij boczek z patelni i na pozostałym tłuszczu obsmaż pierś indyka. W malakserze zmiksuj natkę pietruszki z boczkiem i bułką tartą na zieloną posypkę. Wierzch piersi indyka posmaruj musztardą i obsyp zieloną posypką. Wstaw do piekarnika o temperaturze 180 stopni piecz aż do uzyskania temperatury 60 stopni C w środku mięsa. Przed pokrojeniem odstaw by odpoczęło.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA