Kanapka klubowa

Kanapka klubowa
Oceń przepis:
7 ocen Średnia ocena: 3.70

Przygotował:

Ricardo Larrivee

Seria kulinarna:
Ricardo i przyjaciele (odc. 5)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski
Ilość osób:
6

Składniki:

  • 18 plastrów boczku
  • 12 lekko ubitych jaj
  • ¾ szklanki (180 ml) majonezu
  • sól i pieprz
  • 18 plastrów pomidorów
  • 12 liści sałaty
  • 18 kromek pieczywa tostowego
  • wykałaczki

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Umieść kratkę na środkowej półce w piekarniku. Rozgrzej piekarnik do 220 stopni. Wyłóż blachę papierem do pieczenia. Następnie wyłóż papierem naczynie żaroodporne o rozmiarach 38 x 25 cm (papier powinien wystawać ponad krawędzie). Posmaruj papier i boki naczynia olejem.
W naczyniu ułóż plastry boczku. Piecz 12-14 minut, aż staną się rumiane i chrupiące. Przełóż na ręcznik papierowy, by pozbyć się nadmiaru tłuszczu. W misce połącz jajka i 60 ml majonezu. Dopraw solą i pieprzem. Wlej masę do naczynia żaroodpornego i piecz 10-12 minut. Wyjmij, gdy nadal będzie lekko wilgotna. Podziel omlet na 6 kawałków. Odstaw. Wyłącz piekarnik i włóż do środka boczek, żeby się podgrzał. Opiecz 3 kromki pieczywa tostowego i posmaruj majonezem. Na jednej kromce połóż omlet i 3 plastry boczku. Nakryj drugą kromką. Połóż 3 plastry pomidora i 2 liście sałaty. Nakryj trzecią kromką chleba. Wbij 4 wykałaczki, każdą przy jednym boku kanapki, i podziel na 4 trójkąty. Postępuj tak samo z resztą składników.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA