Hummus z rukoli i mięty
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 35)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie
- Kuchnia świata:
- Kuchnia arabska
Składniki:
- puszka ciecierzycy bez soli
- ćwierć filiżanki tahini
- ćwierć filiżanki soku z limetki
- filiżanka liści mięty
- filiżanka rukoli
- łyżeczka soli
- pół łyżeczki kminu
- oliwa
- łyżeczka oleju z awokado
- łyżeczka sumaku
- rozgnieciony ząbek czosnku
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Ciecierzycę, rukolę, miętę, tahini, kmin, sok z limetki i kolendrę zmiksować i przyprawić do smaku solą i oliwą. Skropić olejem z awokado i posypać sumakiem. Podawać z grzankami.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W