Herbata po kaszmirsku
Oceń przepis:
Przygotował:
Anjum Anand
- Seria kulinarna:
- Łatwa kuchnia indyjska 2 (odc.6)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Napoje
- Kuchnia świata:
- Kuchnia indyjska
Składniki:
- 10 łyżeczek liściastej kaszmirskiej herbaty
- 5 strączków kardamonu
- tylko nasiona
- 3 gwiazdki anyżu
- ½ kawałka kory cynamonu
- 2,5 litra wody
- 2 litry mleka
- 5 łyżek cukru
- 2 łyżki syropu z płatków róży albo wody różanej
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Wsypać herbatę i przyprawy do dużego garnka. Wlać 2,25 litra wody i doprowadzić do wrzenia. Gotować około pół godziny, aż ubędzie jedna trzecia płynu. Dodać resztę wody, mleko i cukier i ponownie doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować jeszcze 4-5 minut. Dodać syrop różany i dokładnie wymieszać. Przecedzić napój przez drobne sito i podawać.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W