Herbata masala
Oceń przepis:
Przygotował:
Anjum Anand
- Seria kulinarna:
- Łatwa kuchnia indyjska (odc.6)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Napoje
- Kuchnia świata:
- Kuchnia indyjska
Składniki:
- 350 ml wody
- 100 ml mleka
- 4 ziarna czarnego pieprzu
- 10 strączków zielonego kardamonu
- lekko zmiażdżonych
- duża szczypta nasion kopru włoskiego
- mały kawałek kory cynamonu
- 1 łyżeczki świeżego imbiru
- obranego i z grubsza posiekanego
- 1 herbata ekspresowa
- cukier do smaku
- sól do smaku (opcjonalnie)
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Powoli doprowadzić wodę i mleko z przyprawami i imbirem do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować około 15 minut, aż ilość płynu zmaleje do jednej szklanki. Włożyć herbatę i parzyć minutę. Przecedzić do szklanki, posłodzić i/lub posolić do smaku.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W