Faszerowane jajka z truflami
Oceń przepis:
Przygotował:
Anne Burrell
- Seria kulinarna:
- Sekrety szefowej kuchni (odc. 19)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Przekąski
- Kuchnia świata:
- Kuchnia włoska
- Ilość osób:
- 12
Składniki:
- 6 jaj
- 1 1 filiżanki majonezu
- 1 łyżka oleju truflowego
- szczypta pieprzu cayenne
- 2 łyżki posiekanych trufli ze słoika
- posiekany szczypiorek do dekoracji
- jednorazowy rękaw cukierniczy
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Umieść jaja w rondlu z zimną wodą. Woda powinna je dobrze zakrywać. Zagotuj wodę i nakryj rondel. Wyłącz gaz i odstaw rondel na 13 minut – użyj czasomierza. Zdejmij pokrywkę i zalej jajka zimną wodą, jeśli chcesz je wykorzystać od razu. Jeśli zamierzasz przygotować je później, włóż je do lodówki. Usuń skorupki i przekrój jajka na pół wzdłuż. Wyjmij żółtka. Zmiażdż je widelcem, dodaj majonez, olej truflowy, pieprz cayenne, trufle. Ucieraj, aż masa stanie się lekka i puszysta. W razie potrzeby dodaj odrobinę więcej oleju truflowego. Wypełnij białka masą truflową za pomocą łyżki lub rękawa cukierniczego. Udekoruj posiekanym szczypiorkiem. (Jednorazowy rękaw cukierniczy należy wypełnić masą, a następnie odciąć róg, by powstał półcentymetrowy otwór.)
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Kuchnia włoska
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W