Fasola z zieleniną
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Łatwe przepisy na wielki apetyt 2 (odc. 2)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Inne, Dania dietetyczne
- Ilość osób:
- 6
Przygotowanie:
Składniki:1 ½ łyżki oliwy
1 mała cebula, pokrojona na cienkie plasterki w półksiężyce
1 łyżka posiekanych ząbków czosnku (mniej więcej 2 ząbki)
1 dokładnie opłukana główka eskarioli
1½ szklanki bulionu z kurczaka
½ łyżeczki suszonego tymianku
¾ łyżeczki soli
1 puszka (465 g) białej fasoli, osączanej i opłukanej
starty parmezan do przybrania
Przygotowanie:
Na dużej patelni teflonowej podgrzewamy oliwę. Wrzucamy cebulę i od czasu do czasu mieszając, podsmażamy przez 2 minuty. Dodajemy eskariolę i mieszamy tak, aby lekko zmiękła. Wlewamy bulion, wsypujemy tymianek i sól. Zmniejszamy płomień na średni. Gotujemy 15 minut. Dorzucamy fasolę i gotujemy dalej na małym ogniu około 3-5 minut, aż fasola wchłonie prawie cały płyn, a zielenina będzie miękka. Zestawiamy z ognia. Podajemy na ciepło, posypane tartym parmezanem.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W