Dressing pomidorowo cytrynowy
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Domowy kucharz (odc.4)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Sosy, kremy, pasty
- Kuchnia świata:
- Kuchnia włoska
Składniki:
- 1 dojrzały spory pomidor
- sok i skórka starta z 1 cytryny
- ½ szklanki dobrej oliwy z oliwek extra virgin
- sól i pieprz
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Wymieszaj wszystkie składniki, aż otrzymasz gładki, gęsty płyn. Można to zrobić ręcznym blenderem, w stojącym blenderze, lub nawet w misce tradycyjną trzepaczką. Ja najbardziej lubię ręczny blender. Najłatwiej się go myje. Przecedź przez jak najdrobniejsze sitko, dzięki temu pozbędziesz się pestek i kawałków skór z pomidorów. Ale jeżeli nie masz sitka i tak dressing będzie pyszny.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Kuchnia włoska
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W