Domowy sos barbecue

Domowy sos barbecue
Oceń przepis:
5 ocen Średnia ocena: 4.20
Seria kulinarna:
Domowy kucharz (odc.40)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Sosy, kremy, pasty
Kuchnia świata:
Kuchnia Ameryki Północnej

Składniki:

  • 2 łyżki oliwy
  • 1 cebula
  • posiekana
  • 6 ząbków czosnku
  • drobno posiekanych
  • 2 puszki (po 400 g) pomidorów w kawałkach
  • 1 szklanka czerwonego octu winnego
  • 1 szklanka brązowego cukru
  • odrobina sosu Worcestershire
  • odrobina sosu sojowego
  • 1 łyżka musztardy diżońskiej
  • ½ łyżeczki mielonego suszonego imbiru
  • ½ łyżeczki chili w proszku
  • po ½ łyżeczki tartej gałki muszkatołowej
  • mielonego cynamonu
  • kminu rzymskiego
  • kminku i kolendry

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Rozgrzej oliwę na dużej patelni i podsmaż cebulę aż zmięknie. Dodaj pozostałe składniki i gotuj, aż objętość sosu zredukuje się o połowę.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA