Domowy sos barbecue
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Domowy kucharz (odc.40)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Sosy, kremy, pasty
- Kuchnia świata:
- Kuchnia Ameryki Północnej
Składniki:
- 2 łyżki oliwy
- 1 cebula
- posiekana
- 6 ząbków czosnku
- drobno posiekanych
- 2 puszki (po 400 g) pomidorów w kawałkach
- 1 szklanka czerwonego octu winnego
- 1 szklanka brązowego cukru
- odrobina sosu Worcestershire
- odrobina sosu sojowego
- 1 łyżka musztardy diżońskiej
- ½ łyżeczki mielonego suszonego imbiru
- ½ łyżeczki chili w proszku
- po ½ łyżeczki tartej gałki muszkatołowej
- mielonego cynamonu
- kminu rzymskiego
- kminku i kolendry
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Rozgrzej oliwę na dużej patelni i podsmaż cebulę aż zmięknie. Dodaj pozostałe składniki i gotuj, aż objętość sosu zredukuje się o połowę.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Kuchnia Ameryki Północnej
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W