Domowa brzoskwiniowa mrożona herbata
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Wolny dzień Chucka (odc. 2)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Napoje
- Ilość osób:
- 5
Przygotowanie:
Składniki:brzoskwiniowe puree:
3 szklanki wody (750 ml)
2 szklanki cukru (500 ml)
6 brzoskwiń, przekrojonych na pół i wypestkowanych
1 laska wanilii, bez ziaren
herbata:
4 szklanki wody (1l)
1 łyżka listków zielonej lub czarnej herbaty (15 ml) lub 4 torebki herbaty
przybranie:
ziarna wanilii
Przygotowanie:
Wodę zagotowujemy z cukrem. Dodajemy połówki brzoskwiń i ziarna wanilii. Gotujemy na średnim ogniu przez 30 minut. Wyjmujemy laskę wanilii. Owoce i syrop miksujemy w blenderze. Przecieramy przez sito. Wodę zagotowujemy w mały rondlu. Zdejmujemy z ognia i zaparzamy herbatę. Następnie odcedzamy liście i mieszamy z puree. Przelewamy do dużego dzbanka i schładzamy. Owocowy miąższ może oddzielić się od herbaty. Mieszamy przed podaniem. Nalewamy do szklanek wypełnionych lodem, podajemy z ziarnami wanilii.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W